PLANINSKI BICIKLIZAM

Opština Pljevlja ima 11 obilježenih ruta sa biciklističkim stazama ukupne dužine 270 kilometara sa postavljenom signalizacijom. Ovaj vid rekreacije omogućiće da uz nezaboravnu avanturu doživite predivne prirodne ljepote okruženja u kojem se vozite

Ako ste ljubitelj prirode i planine, pozivamo Vas da jedna od vaših glavnih aktivnosti bude voženje bicikla i da Vaša destinacija vožnje bude ruralno područje naše opštine, Pljevlja, gdje je obilježeno 11 ruta biciklističkih staza ukupne dužine 270 kilometara sa postavljenom signalizacijom. Ovaj vid rekreacije omogućiće da uz nezaboravnu avanturu doživite predivne prirodne ljepote okruženja u kojem se vozite.

Već i jednodnevni izlet ovim putevima ispuniće vas ljepotom, mirisima, pružiti pogled od kog zastaje dah, kročićete i stazama starih trgovačkih ruta, pored starih gradova-Koznik, sela i ambijentalnih cjelina od etnografskog značaja. Bilo da se biciklizmom bavite rekreativno ili sportski profesionalno imaćete višestruke koristi za zdravlje kroz ovu aktivrnost. Vožnjom bicikla aktiviramo kardiovaskularni sistem ali i veliku grupu mišića što doprinosi zdravlju i psiho-fizičkom razvoju osobe koja vozi bicikl.

Planinski biciklizam je sport gotovo identičan klasičnom biciklizmu sa razlikom u terenu za vožnju. Naime, vožnja ovakvog bicikla bazira se na vožnji po planinskim, off-road terenima. Za razliku od drumskog biciklizma, na planinskim i šumskim stazama bezbednost je daleko veća. Uostalom, kada se vozi drumom, ne može baš puno da se vidi od prirode, već samo ono što je uz put. A najveća draž je upravo – u prirodi.