Kanjon rijeke Drage

Rijeka Draga izvire ispod planine Ljubišnje, a posle desetak kilometara toka kroz veličanstveni kanjon ispod sela Zasade uliva se u rijeku Taru.

Rijeka Draga izvire ispod planine Ljubišnje, a posle desetak kilometara toka kroz veličanstveni kanjon ispod sela Zasade uliva se u rijeku Taru. Kod mjesta nazvanog Tijesno, kanjon je širok svega desetak, a dubok preko 600 metara.
Ono što Dragu čini posebno zanimljivom je i činjenica da je ona bogatija vodom u svom gornjem toku, nego pri ušću. Donji dio kanjona rijeke Drage ulazi u sastav NP Durmitor.
Ovim kanjonom se od Jelovog panja kroz atraktivne klance može doći do rijeke Tare i poznatih Draških virova.
Kanjoning kroz rijeku Dragu je raj onima koji su željni adrenalinske avanture, ovaj kraj je raj i za alpiniste, speleologe i ljubitelje paraglajdinga, a ovdje se mogu razvijati i lovni i ribolovni turizam… Na početku ovog kanjona vremenu još uvijek odolijeva jedna stara vodenica potočara, koja bi isto mogla biti jedna od turističkih atrakcija ovoga kraja. Ovaj kanjon je svojevrsna prirodna atrakcija i veliki eko-potencijal pljevaljske turističke ponude, s mogućnostima aktivnog odmora u prirodi.