Predstava „Mirovna misija“ biće prva u pljevaljskoj produkciji nakon pauze od 63 godine

Pozorišna predstava „Mirovna misija“, čija se premijera na sceni pljevaljskog Doma kulture očekuje krajem marta ove godine, biće realizovana u saradnji Opštine Pljevlja i mješovite grupe eminentnih crnogorskih glumaca od kojih dio njih nosi korjene iz pljevaljskog kraja – glumaca Crnogorskog narodnog pozorišta, Nikšićkog pozorišta i pozorišta „Puls teatar“ iz Lazarevca.

Predstava „Mirovna misija“ rađena je po tekstu Jovane Bojović, čiju su korijeni iz Pljevalja, a režiju i adaptaciju potpisuje glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Slobodan Marunović. Uloge su dodjeljene glumcima CNP-a  Aleksandru Raduloviću, Jeleni Minić, Jeleni Nenezić Rakočević, Darku Bjekoviću – glumcu „Puls teatra“ iz Lazarevca i Nikoli Vasiljeviću – glumcu „Nikšićkog pozorišta“. Scenografiju će raditi Saša Vukotić, kostimografiju Olja Eraković, a muziku Slobodan Kovačević.

Opština Pljevlja će logistički i finansijski podržati realizaciju predstave, sa ciljem da se njenom premijerom pokrenu aktivnosti pozorišnog i produkcijskog stvaralaštva u najsjevernijoj opštini u Crnoj Gori.

U realizaciji projekta biće uključena grupa Pljevljaka koji imaju afinitete prema pozorišnoj umjetnosti – režiji, produkciji, scenografiji, a istovremeno će se, tokom priprema i proba za predstavu održavati seminari, kursevi i radionice kako bi mladi ljudi – đačka i studentska omladina unaprijedili vještine i znanja iz ove oblasti.

Realizacija ove predstave, biće zamajac u buđenju pozorišnog duha Pljevalja i put za novo razdoblje pljevaljskog pozorišnog stvaralaštva.

Leave a Reply