REGIONALNA IZLOŽBA MEDA, PČELINJIH PROIZVODA I PČELARSKE OPREME PLJEVLJA 2019

  1. i 7. septembra 2019. godine u Pljevljima će se održati  X (deseta) Regionalna izložba meda, pčelinjih proizvoda  i  pčelarske  opreme  Pljevlja 2019 u organizaciji Sekretarijata za privredu opštine Pljevlja i P.U. ″Matica″ Pljevlja. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

 Pozivamo:

  • sva nacionalna i lokalna  udruženja pčelara, individualne proizvođače meda i pčelinjih proizvoda  iz  Crne Gore i regiona,
  • prozvođače pčelarske opreme  iz okruženja
  • predstavnike lokalnih uprava (nadležne sekretarijate za oblast poljoprivrede, stručne službe, inspekcijske službe i dr.) iz Crne Gore i regiona
  • i ostale zainteresovane

Prvi dan manifestacije 6. septembra, na Trgu 13.Jul sa početkom u 10,30h ( u slučaju loših vremenskih uslova u Hotelu »Pljevlja«) organizovati će se:

  • Izložba i prodaja meda , pčelinjih proizvoda, ljekovitog i medonosnog bilja
  • Izložba i prodaja pčelarske opreme

Drugi dan manifestacije 7. septembra sa početkom u 10,00h u sali Skupštine Opštine Pljevlja održaće se:

  • Predavanja za pčelare i druge zainteresovane

Ova manifestacija će pružiti priliku za uspostavljanje bliže saradnje između pčelara, pčelarskih udruženja, kao i efikasniju povezanost proizvođača i potrošača, što će doprinjeti većoj proizvodnji i realizaciji meda i pčelinjih proizvoda na lokalnom i regionalnom tržištu.

Stručna predavanja će doprinjeti usvajanju novih znanja, unaprijeđenju zdravstvene ispravnosti pčelinjih društava i primjenu standarda u proizvodnji i preradi.

Udruženja pčelara, individualni proizvođači meda, proizvođači pčelarske opreme koji su zainteresovani da učestvuju kao izlagači na manifestaciji, treba da se prijave najkasnije do 04.09. 2019. godine radi obezbjeđenja štandova i planiranja drugih aktivnosti.

 

Leave a Reply