V Tradicionalni zimski uspon na planinu Ljubišnju, 06. april 2019. godine

 

Vojni planinarski klub „KAPETAN“ – Ogranak Pljevlja, uz učešće Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja, Turističke organizacije Pljevlja, planinara iz našeg grada i Podgorice, 06. 04. 2019. godine organizovao je V Tradicionalni zimski uspon na planinu Ljubišnju. Iako je tura bila zahtjevna, planinari i rekreativci su uz prijatno druženje, na skijama i krpljama, osvojili najviši vrh Ljubišnje – Dernečište 2238m.

Težina rute se ogledala u deonici uspona od oko 440 metara, Trišova poljana – Mali prevoj ispod Lisca – Dernečište. U pohodu je učestvovalo oko 20 planinara koji su u povratku imali obezbijeđen ručak i osvježenje u planinarskom domu na Trišovoj poljani. Polazna tačka je bila Kasarna „V.K. Volođa“(7:00 h), pa dalje preko Gradca, Vrbe do Trišove poljane koja se nalazi na oko 1800 mnv. Pogledajte dio fotografija kojima su učesnici zabelježili trenutke kojih će se rado sjećati.

Nadamo se de ćete uživati u pregledu, kao što su i oni uživali u stvaranju istih. Želimo da vas ove fotografije podstaknu da se pridružite nekom od narednih pohoda vrhovima Ljubišnje do kojih se rijetko ide… Ljepote prirode, zdravstveni benefiti, zaboravljanje stresa… Ima li bolje pozivnice da započnete (ili nastavite) svoju planinarsku karijeru?

 

Leave a Reply