Koncert „Pozdrav iz Austrije

Koncert „Pozdrav iz Austrije“ biće upriličen prvi put u našem gradu. Pod dirigentskom upravom čuvenog maestra iz Beča prof. Uve Tajmera – dirigenta bečke Folks opere i Opera bal orkestra, uz istaknute umjetnike, sopranistkinju Brigitu Šimon i koncertmajstora Nandora Sederkenjia Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti, u četvrtak, 28. februara u Domu kulture sa početkom u 20 časova.

Repertoar će uključiti popularne numere pisane tokom „zlatnog“ i „srebrnog doba“ operete. Arijama, valcerima, polkama i marševima autora kao što su Johan Štraus II, Franc Lehar, Žak Ofenbah, Franc fon Supe, Imre Kalman, Robert Štolc i Volfgang Jelinek simfoničari će dočarati raskošni sjaj plesnih dvorana i teatarskih scena Beča, Pariza i ostalih operetskih centara 19. i 20. vijeka.

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra ,,Pozdrav iz Austrije IX“ dio je uspješne višegodišnje saradnje Muzičkog centra Crne Gore i Ambasade Austrije u Podgorici.

Organizatori ovog koncerta su: Muzički centar Crne Gore, Austrijska Ambasada u Podgorici i Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja.

Ulaz je slobodan.

Chat Conversation End

Leave a Reply