Pozorišna predstava JA=MI: JAMI DISTRIKT

Dokumentarna pozorišna predstava o najstarijoj naciji na svijetu „Jami distrikt“, u režiji Kokana Mladenovića, biće odigrana u nedjelju, 28. oktobra, od 20 časova u Domu kulture. U predstavi glume Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Narator Nemanja Dragaš, tekst je napisala Milena Bogavac, dok je za originalnu muziku zadužen Marko Grubić i Džemal al Kisvani iz benda „Vroom“.

Predstava gotovo brutalno govori o besmislenim nacionalnim podjelama u 21. vijeku kada je odmakao razvoj nauke i tehnologije, a svijetom vladaju transnacionalne kompanije.

Ispričan je događaj iz sela Jamina, najstarijem paleolitskom naselju u istoriji čovječanstva. No, kako se nalazi na teritoriji tri države Srbije, Hrvastke i BIH svako pokušava da ga prisvoji…

Ulaskom na predstavu Jami distrikt ušli ste u Jami park, park zabavno edukativnog karaktera u vlasništvu velike međunarodne korporacije koji za cilj ima da svoje posjetioce obrazuje o prvom čovjeku, prvom Homo sapiensu, čovjeku iz Jamene.

Jamena je najzapadnije selo u Srbiji. Kao srpski rukavac zadire u Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Selo na tromeđi danas ima svega oko hiljadu stanovnika. U nekom fiktivnom (ali mogućem) sjutra svih ovih hiljadu stanovnika zaposleno je u Jami parku. Zabranjeno im je da koriste svoja „trojna“ nacionalna obeležja, a pričaju isključivo na jamenskom jeziku, koji zvuči poput UUuuuu! AAuu hhHH. Predstava počinje dobrodošlicom u Jami park, ali se ipak bavi postankom Jami parka (i čovjeka).

Cijena ulaznice je 3€, Dom kulture

Leave a Reply