XVII(sedamnaesta) manifestacija „DANI PLJEVALJSKOG SIRA“

 

Bez sira meze ne bi bilo to što jeste, vino bi izgubilo najboljeg druga, ne bi bilo gibanice, kao ni mnogih đakonija, od sirnice i pituljica, do čizkejka, a čitav koncept hedonizma ostao bi uskraćen za bitan sastojak. Ukratko – ne bi valjalo!

 

Ali bi valjalo, da posjetite manifestaciju „Dani pljevaljskog sira“, kao izlagači mliječnih proizvoda, degustatori i ljubitelji slanih ukusa, kako god ne propustite priliku i dodjite u petak 19. oktobra u salu hotela „Pljevlja“, u kojoj će ova kulturno-gastronomska manifestacija biti održana 17(sedamnaesti) put za redom. Manifestacija je takmičarskog i prodajnog karaktera. Prodajni dio održaće se u Mliječnoj pijaci a takmičarski u hotelu u kategorijama stari sir, stari kajmak, mladi kajmak i ovčiji sir za učesnike iz pljevaljske opštine, a u kategoriji specijalne vrste sireva mogu se takmičiti domaćini iz naše opštine i iz regiona. Pljevaljski sir je ponos lokalnih proizvođača, naše opštine i naše države. Specifična klima sa blagim ljetima i hladnim zimama, planinske livade i pašnjaci na kojima se vrši ispaša, predstavljaju idealan spoj koji je zaslužan sa njegov prepoznatljiv kvalitet u regionu a i šire.

I ove kao i predhodnih godina manifestacija se održava u organizaciji Sekretarijata za privredu, uz partnerstvo SWG (Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi) i NVO „Pljevaljski sir“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Program manifestacije možete pogledati na plakatu naše objave a sve dodatne informacije pozivom na brojeve 069/387-967, 069/236-877, 069/308-199, 052/300-192 ili u kancelarijama Sekretarijata za privredu – Službe za poljoprivredu

 

 

Leave a Reply