NVU „Šarenica“ obelježava 10. godina postojanja

 

 

Izložbom ručnih radova, koja će od 13. do 14. oktobra biti otvorena u Domu kulture od 11h, biće obelježeno deset godina postojanja NVU “ Šarenica“

Na stotine izložbi, sajmova i manifestacija uz hiljade posjetilaca samo su brojke koje obelježavaju deceniju postojanja ovog Nevladinog Udruženja, koje je od svog nastanka primjer očuvanja tradicije i kulture našeg naroda i promocije umjetnosti ručnog tkanja, jednog od zaboravljenih zanata koji čine osnovu našeg kulturnog i etnografskog blaga.

Za sve ove godine rada nizali su se uspjesi i priznanja na Međunarodnim sajmovima gdje su osvajali prva mjesta i nivo-nagrade, to jest najveća priznanja. Sa Međunarodnog sajma predsjednica i osnivač „Šarenice“ gospođa Ljiljana Čepić donijela je počasnu Vice velemajstorsku diplomu najvećeg nivoa u tehnici tkanja i veza. A nisioci su i suvenira sa oznakom kvaliteta Crne Gore.

Postali su prepoznatljivi kako u Crnoj Gori tako u regionu i šire, po svojim unikatnim proizvodima koje rade od prirodnih materijala, vune, pamuka, svile i td.

Zato posjetite izložbu koja je idealno mjesto da pronađete i kupite originalan i unikatan komad tradiciinalne odjeće i suvenira.

Leave a Reply