XI Noćni turnir u basketu „BACI DROGU U KOŠ“

XI Noćni turnir u basketu „BACI DROGU U KOŠ“
U periodu od 29. – 31. avgusta 2018. godine u našem gradu u Sportskom centru „Ada“ održava se jedan od najboljih crnogorskih turnira u basketu 3×3 „Baci drogu u koš“.
Turnir tradicionalno privlači veliki broj ljubitelja košarke, koji prisustvuju pravom basket spektaklu, a organizatori su se potrudili i ove kao i predhodnih godina da im za finalno veče priušte mini koncert. Večeras će specijalni gosti biti The books of knjige.
Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije turnira ‘’Baci drogu u koš’’ je Opština Pljevlja, odnosno Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti, Služba za sport i rekreaciju pri Sekretarijatu za društvene djelatnosti opštine. Djeljenje sponzorisanih poklona publici je tradicionalno a za prva tri osvojena mjesta, kao i za najbolje trojkaše obezbjeđene su plakete i novčane nagrade.
Turnir „Baci drogu u koš“ je turnir u basketu koji je utemeljen 2008. godine kao sportska manifestacija koja se održava jednom godišnje na otvorenom košarkaškom terenu Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i u Sportskom centru „Ada“.
S obzirom da je turnir inspirisan činjenicom višegodišnje masovnosti pljevaljske košarke, kao i pozitivnom simbolikom koja ide u prilog borbi protiv bolesti zavisnosti, već od prve godine je postao izuzetno posjećena i atraktivna manifestacija.

Leave a Reply