32. Dani humora i satire „Vuko Bezarević”

 

Kulturna manifestacija Dani humora i satire „Vuko Bezarević” Pljevlja predstavlja regionalnu manifestaciju iz oblasti humora i satire, koja se u svom punom kontinuitetu održava već tri decenije.

Ustanovljena je 1986. godine, u znak sjećanja na rano preminulog profesora pljevaljske Gimnazije i satiričara Vuka Bezarevića, inače trostrukog dobitnika nagrade „Radoje Domanović“.

Zadatak manifestacije nije da dovodi samo poznate, ostvarene i realizovane ljude već i one koji tek treba da se afirmišu.

Na Danima humora i satire „Vuko Bezarević“ tradicionalno se dodjeljuju nagrade „Tipar“ „Vuko Bezarević“ i „Mladi Tipar“.

Ova kulturna manifestacija ove godine biće održana u periodu od 25 – 28. jula i imaće sadržaj od pet programskih cjelina. U srijedu 25. jula u 20.00h u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“ biće predstavljena knjiga aforizama “Popisivanje žrtava“ autora Milenka Šarca.

U četvratak, 26. jula od 20.00h u Domu kulture je pozorišna predstava „Balkanski sex i grad“ – Čipka i čokolada.

Zabavno-humorističko veče, Humorističko-satirično miletisanje održaće se u petak, 27. jula u 19.30h u Milet bašti.

Izložba karikatura sa konkursa „Risto Pejatović“ i Svečano veče 32. Dana humora i satire „Vuko Bezarević“ su 28. jula od 19.30h u novoj sali Doma kulture, što će sigurno doprinijeti novom kvalitetu i ugođaju, kako za publiku tako i za učesnike.

Leave a Reply