BRDSKA AUTO TRKA DAJEVIĆA HAN – RUDNICA

Sigurno je da će i ove godine, ljubitelji auto-moto sporta iz Pljevalja i gosti našeg grada uživati u vožnjama vrhunskih majstora.
Kao i ranijih godina i ove godine, pored takmičara, u Pljevljima će se okupiti i veliki brj ljubitelja ovog sporta iz Crne Gore i regiona, što će upotpuniti ovaj atraktivni spektakl.
Popularna pljevaljska auto-moto staza Dajevića – Han Rudnica okupila je prošle godine krajem avgusta 30 takmičara iz sedam Auto-moto klubova iz Crne Gore na kojoj je oboren rekord staze od 2 minuta i 24 sekunde koji je od 2009. godine držao Dragan Milić, član „Rokpšeda“.
Miloš Asanović član AMSK „Blažo Smiljanić“ iz Kotora je oborio rekord staze, vozeći formulu 3, i stazu dugu 4,6 kilometara, prošao za 2minuta I 23 sekunde
Njegov klub je, sa osvojenih 75 bodova i ukupni pobjednik brdske auto trke „Pljevlja 2015“.
Nakon tri godine pauze, ova sportska manifestacija realizovana je uz pomoć lokalne uprave, a zadnji put bila je i domaćin CEZ-a (Centralno Evropske Zone) , a 2015. godine bodovana i za Kup Crne Gore.
Staza je dužine 4500 m. Mala frekvencija saobraćaja na ovoj dionici omogućava da takmičari imaju dovoljno vremena za trening i pripreme.

Za ovu i godine pred nama glavni pokrovitelj Opština Pljevlja i glavni sponzor Rudnik Pljevlja, najavili su realizaciju ove atraktivne manifestacije, bez pravljenja pauze a trka će sigurno imati i međunarodni karakter. Trku tradicionalno organizuje AMSK „AP sport Pljevlja“.

 

Leave a Reply